Vi tror på et gastronomisk mathåndverk i harmoni med natur og kultur. Vårt mål er å bruke ferske, lokale råvarer av høy kvalitet. Vi er faglærte kokker som sammen søker den gode, ekte smaken. Vi forplikter oss til å følge sesongene i vårt mangfold av retter. Mat er vår lidenskap, og vi lover deg en opplevelse av ekte matglede.
Her har vi satt sammen en meny som gjør ære på det beste av Vestlandets råvarer. Kamskjell med godt tilbehør er et selvsagt valg for oss. Mørbrad av lam er et eksklusivt produkt som kjøkkensjefen vår setter stor pris på – nå er den her! Sesongens epler fra Hardanger med sorbet laget på lokal yoghurt fra Ostegården på Krokeide.
PANNESTEKTE KAMSKJELL
med hvit tomatsaus, tørkede cherrytomater,
brent purre og gressløkolje.
MØRBRAD AV LAM
med timian og hvitløk, pastinakkpuré, gulrot,
syltede beter, brokkoli, fløtepoteter og timianglace.
EPLE OG YOGHURT
Eplekompott med crumble, marengs og
yoghurtsorbet.
Norske kortreiste råvarer fusjonerer her med klassikere fra Asia og Europa. Speket laks fra Sotra kombineres med spennende smaker fra Østen. Rosastekt andebryst med lukt og smaksnyanser som tar deg til østens eksotiske matkultur. Dette blir etterfulgt av en «drøm» av søte fristelser.
SPEKET LAKS FRA SOTRA
med pepperotkrem, ørretrogn og soya,
taresalt, eple, dill og agurk.
KRYDDERSTEKT ANDEBRYST
med hjemmelaget rødkål, syrlig søtpotet,
grillet pastinakk, grønn asparges og krydderglace.
MØRK SJOKOLADE NEMESIS
med marinerte kirsebær, mangosorbet
og sjokoladechrunch.
Fantastiske råvarer som norske bønder elsker å dyrke og holde. Her satt sammen til en meny kjøkkenet mener smaker av norsk gårdsdrift.
SPEKESKINKE FRA ØSTERDALEN
Tynnskåren vellagret norsk spekeskinke serveres
med tomat og gressløkvinaigrette, bakt fiken, ristede gresskarkjerner,
estragonmajones og karsesalat.
NORSK INDREFILET AV OKSE
med søtpotetpuré, brokkoli og gulrot, ristet kongeøsterssopp
og marinert grønnkål, ovnsbakte småpoteter og rødvinsglace.
YOGHURT OG VANILJE PANNACOTTA
Pannacotta på yoghurt tilsmakt vanilje, havre-
og honningcrumble. Syrlig jordbærsorbet.
Ferske råvarer og perfekte smakssammensetninger er utgangspunktet for denne menyen. Kveite fra Glitne I Sogn. Norsk kalvefilet kombinert med norske grønnsaker i sesong. Hvit sjokolade sammen med kremost og frisk norsk rabarbra.
CEVICHE AV KVEITE
Soya og mangosjy, lakserogn, syltede
rødbeter, jordskokkpuré og jordskokkchips.
KALVEFILET
med selleri-duo, syltet rødløk, asparges,
glasert gulrot, småpoteter og trøffelsaus.
HVIT SJOKOLADE
Kremost og hvit sjokolademousse med
bringebær fra Lærdal og rabarbrasorbet.
Hvis selskapet ønsker fisk til hovedrett, kan vi tilby:
KVEITEFILET
med gulrotpuré og glasert gulrot, smørstekt blomkål,
grønnkål, småpoteter med persille og rødvinsglace.
MENY 1
ASPARGES OG BETER
Smørdampet asparges og syltede beter
med solegg, fersk ost, urtesalat.
NØTTESTEK
med pastinakk og gulrot, smørdampet brokkolini,
sauce vierge og urtemarinerte amadinepoteter.
DESSERT
MENY 2
KREMET JORDSKOKKSUPPE
med urteolje og sprø chips.
GRILLET SELLERIBIFF OG BLOMKÅL
med røbetcouscous, søtpotetpuré, sautert grønnkål,
amadinepoteter og kremet steinsoppsaus.
Kontakt booking på booking@grandterminus.no for priser.