Meny
Inngangsparti Grand Hotel Terminus.

Om hotellet

Bergens «Grand Old Lady» har ikke bare fått sin opprinnelige prakt tilbake – hun fremstår vakrere enn noensinne. Etter 13 år med oppussing, er vi endelig i mål.

Vi har restaurert og renovert rom for rom, restaurant og resepsjon, slik at det som en gang var byens mest fornemme hotell, igjen kan innta tronen. Kvalitetene fra det opprinnelige interiøret har blitt hentet frem, samtidig som nye elementer er føyd til. Resultatet er enestående.

Lobby med mørkt treverk på veggene og hvitt tak med lysekrone.

Hotellets beliggenhet er det eneste du ikke kan pusse opp, men er heldigvis like fantastisk i dag som den var ved åpningen i 1928. Om ikke bedre, med tanke på alt som har kommet til i løpet av hotellets drøye 90 års eksistens.

Midt i Bergen sentrum er det kort vei til spisesteder, kulturopplevelser, butikker og turistattraksjoner. Det er også svært enkelt å komme seg til og fra hotellet, ettersom at Bybanen, Bergen jernbanestasjon og Bygarasjen ligger like ved.

Velkommen til NYE Grand Hotel Terminus – Bergens enestående klassiske hotell.

Bar Amundsen med peis i enden av lokalet og sittegrupper på hver side.

HOTELLETS HISTORIE

I forbindelse med Landsutstillingen i Bergen i 1928, fikk byen endelig sitt eget Grand Hotel. Det levde virkelig opp til navnet, og var lenge byens mest luksuriøse overnattingssted og en kilde til stolthet for byens befolkning. Hotellet ble fredet av Riksantikvaren i 2012, som et fremragende eksempel på moderne hotellarkitektur fra det 20. århundre.

Selve kronjuvelen i Grand Hotel Terminus-samlingen, nylig omdøpte Bar Amundsen (tidligere kjent som Terminus Whiskybar), må også nevnes. Her avholdt vår store polarforsker Roald Amundsen sin siste pressekonferanse før han forsvant sporløst i det arktiske isødet mellom Tromsø og Svalbard i et forsøk på å redde sin italienske kollega og rival, Nobile.

Terminus Whiskybar er i dag mest kjent for sin prisbelønnede whiskysamling. Ved å gi den navnet Bar Amundsen, forenes edle dåder og dråper i et historisk lokale med lang tradisjon for begge deler.

BELIGGENHET

Hotellet ligger rett ved jernbanestasjonen og Bystasjonen. Holdeplass bybane og taxi er like i nærheten. Nærmeste parkeringshus er ByGarasjen. Det er gangavstand til byens mange attraksjoner.

REISEN HIT

Fra Flesland: Bybane til Nonneseter. Gåavstand 100 meter. Flybyss til Bystasjonen. Gåavstand 300 meter.

Fra Bergen Jernbanestasjon: Gåavstand 20 meter.

Fra Strandkaiterminalen: Gåavstand 1 km. Taxiholdeplass på kaiområdet.

Fra Hurtigruteterminalen: Gåavstand 1,3 km. Taxi ved bestilling. Bergen Taxi tlf.nr. 07000.

Med bil: Nærmeste parkeringshus er ByGarasjen, hvor våre gjester får 15% rabatt. Si fra i resepsjonen ved ankomst så hjelper de deg.

Uteområde ved Grand Hotel Terminus med utsikt over Villahagen og Foodtruck.

VÅRE FASILITETER

Mat og drikke:
I Bar Amundsen kan forfriskninger og god mat nytes i unike omgivelser. Meny med stenovnsbakt pizza, spennende småretter, middag og fristende desserter til hyggelige priser.

Uteområde:
Vakker hage på to mål for avslapning.

Konferanse- og selskapslokaler:
Grand Hotel Terminus kan være ditt vertskap for nær sagt alle slags arrangementer. Alt fra koselige familiesamlinger til store konferanser og hagefester.

Treningsrom med blått gulv og utvalg av treningsmaskiner på Grand Hotel Terminus.

SERVICETILBUD

Frokost: Frokost er inkludert og serveres i Brasseriet i 1. etg.
Åpningstider:
Mandag–fredag: 0645–1000
Lørdag–søndag: 0645–1030

Treningsrom: Gratis for våre gjester. Åpent hele døgnet.

Bagasjerom: Tilgjengelig hele døgnet.

Trådløst internett: Gratis trådløst internett over hele hotellet.

Kjæledyr: Hund og katt tillatt etter avtale.

Aviser og kaffe/te: Gratis utlån av aviser, magasiner og bøker i Bar Amundsen. Våre gjester er også velkommen til å forsyne seg meg kaffe og te.

Servicerom: Servicerom med blant annet vannkoker, vask/tørk av klær, strykejern og strykebrett med mer.

Lobby med resepsjon med klassisk interiør på Grand Hotel Terminus.

PRAKTISK Å VITE

Innsjekk: fra kl. 1500.

Utsjekk: innen kl. 1200.

Resepsjon: Resepsjonen er døgnåpen.

Barneseng: Vi har barnesenger tilgjengelig.

Bevegelsehemmede: Hotellet er tilrettelagt for rullestolbrukere.

Røyking: Hotellet er helt røykfritt innendørs. Det er egne områder hvor våre gjester kan røyke utendørs. Røyking på hotellrom eller andre innendørs fellesområder vil føre til en bot på 1500 kr.

Bysykler: Det er utleie av bysykler rett ved hotellet, i samme gate.

Hold deg oppdatert

Interessert i gode tilbud på overnatting, en bedre middag eller enda bedre konferanse-faciliteter? Fortell oss hva du er interessert i kan vi sende deg relevant informasjon.