Bar Amundsen er oppkalt etter polarforsker Roald Amundsen. Her møter du vennlige og usnobbete bartendere, og stedet er prisbelønnet for sin whiskysamling. I tillegg til god drikke, er det mulig å bestille mat.

Åpningstider

Mandag – lørdag: 16:00 – 23:30
Søndag: 16:00 – 22:00

Kjøkkenet på Bar Amundsen er åpent 16:00 – 22:00.

Ved arrangementer har vi utvidet åpningstid.

Ønsker du mer informasjon eller har du spørsmål?
Send e-post til oss eller ring +47 55 21 25 00.

Adresse: Zander Kaaes gate 6, 50 15 Bergen

Vår meny

Forretter og småretter

  • Ferskt brød og nøttesmør

    Smaksrikt brød servert med deilig nøttesmør

    ( 1, 2 )

    65,-
  • Speketallerken

    Spekepølse, fenikkelpølse, blåmuggost, chevre, manchego og ristede nøtter med vår egen honning.

    ( 2, 17 )

    285,-
  • Bergensk fiskesuppe

    Nydelig fiskesuppe med reker og grønnsaker.

    ( 1, 2, 6, 7, 10, 3 )

    165,-
  • Petit pois ertesuppe

    Deilig ertesuppe med basilikum og mynte, servert med ternet chorizo og krutonger. (kan lages vegetar)

    ( 1, 2, 3 )

    175,-

Hovedretter

  • Stekt laks

    Stekt laks med mango, myntechutney, couscous, tzatziki-dressing og melis/chiliflakes.

    ( 1, 10, 13, 3 )

    275,-
  • Indrefilet

    Indrefilet med soppstuing, rødvinsglace, sesongens grønnsaker, ovnsbakte poteter og søtpotetpuré.

    ( 1 )

    395,-
  • Homestyle burger

    Homestyle burger med ost, bacon, aioli, salat, sylteagurk og ovnsbakte poteter. (Kan lages vegetar)

    ( 1, 2, 15, 13 )

    265,-
  • Barneburger

    Burger med ketsjup, pommes frites og salat.

    ( 2, 4 )

    175,-

Desserter

  • Sjokoladefondant

    Sjokoladefondant med husets is og bær.

    ( 1, 2, 4 )

    165,-
  • Lun eplekake

    Eplekake med husets is og bær.

    ( 2, 4, 1 )

    145,-
  • Baileys iskremparfait

    Med karamellisert hvit sjokolade og bær.

    ( 4, 1 )

    125,-

Allergener

1: melk, 2: hvete, 3: sulfitt, 4: egg, 5: rug, 6: skalldyr, 7: bløtdyr, 8: hasselnøtter, 9: selleri, 10: fisk, 11: soya, 12: sesamfrø, 13: sennep, 14: pistasj, 15: mandel, 16: pekannøtter, 17: cashewnøtter, 18: bygg, 19: lupin, 20: peanøtter

Alle våre priser er i NOK

Om Bar Amundsen

Det er ikke tilfeldig at whiskybaren har fått navn etter en av Norges største polarhelter gjennom tidene. Den 17. juni 1928 holdt Roald Amundsen sin siste pressekonferanse på Grand Hotel Terminus. I whiskybaren fotograferes og intervjues Amundsen av Bergens Tidende.

Sammen med andre frivillige skulle han forsøke å redde den italienske polfareren Umberto Nobile, som hadde styrtet i isen med luftskipet sitt i slutten av mai.

Dagen etter forsvinner Amundsen sporløst i det arktiske isødet, på vei fra Tromsø til Svalbard. Dette, sammen med at Grand Hotel Terminus ofte kalles Bergens Grand Old Lady og at Roald Amundsen med rette kan kalles polarforskningens Grand Old Man, har gitt baren navnet Bar Amundsen.

Hold deg oppdatert

Interessert i gode tilbud på overnatting, en bedre middag eller enda bedre konferansefasiliteter? Fortell oss hva du er interessert i, og vi sender deg relevant informasjon.