Meny
Historisk bar med sittegrupper og interiør i bruntoner.

Bar Amundsen

Terminus Whiskybar er nylig pusset opp og har nå byttet navn til Bar Amundsen. Seks meter takhøyde, flotte bjelker, mørke paneler og den store peisen skaper fortsatt den spesielle atmosfæren som har gjort baren så populær. Det er fortsatt vennlige og usnobbete bartendere som møter deg i baren. De vet det meste som er verdt å vite om whisky. Rad på rad i barhyllene står det beste utvalget whisky du kan tenke deg.

Bartender mikser drinker

ÅPNINGSTIDER

Mandag – lørdag: Kl. 16:00 – 23:30
Søndag: Stengt.

Kjøkkenet på Bar Amundsen er åpent 16:00 – 22:00 mandag – lørdag.

Ved arrangementer har vi utvidet åpningstid.

Ønsker du mer informasjon eller har du spørsmål? Send e-post til oss eller ring 55 21 25 00.

Tallerken med kamskjell

FORFRISKNINGER OG GOD MAT I UNIKE OMGIVELSER

I tillegg til å inneha byens største whiskysamling med over 1 000 ulike tapninger, har vi også et godt utvalg av vin, musserende, øl og cognac, samt andre forfriskninger.

Vi serverer klassiske småretter, hovedretter og fristende desserter i baren til hyggelige priser. Det er de flinke kokkene på det velrennomerte kjøkkenet til Terminus som står bak menyen. Ved forhåndsbestillinger til grupper tilpasser vi menyen hvis det er ønskelig. Servering har vi også i hagen vår, en grønn oase midt i byen.

Lounge stoler i bar

MER ENN BARE EN WHISKYBAR

Bar Amundsen er møblert med gode lenestoler og sofaer, og er åpen hele dagen for avslapning med gratis kaffe/te og ferske aviser for våre hotellgjester. Det er bare til å lene seg tilbake og nyte de rike håndverksdetaljene fra Bergensklassisismens storhetstid. Baren er et yndet møtested for hotellets gjester og byens befolkning. Om ettermiddagen et typisk sted for en aperitiff før et bedre måltid, og fungerer godt som et sted å samles etter middagen.

Roald Amundsen sitter sammen med tre andre menn i Bar Amundsen.

SÅ HVORFOR BAR AMUNDSEN?

Det er ikke tilfeldig at whiskybaren har fått navn etter en av Norges største polarhelter gjennom tidene. Den 17. juni 1928 holdt Amundsen sin siste pressekonferanse på Grand Hotel Terminus. I whiskybaren fotograferes og intervjues Amundsen av Bergens Tidende. Sammen med andre frivillige skulle han forsøke å redde, den italienske polfareren Nobile, som hadde styrtet med luftskipet sitt på isen i slutten av mai. Dagen etter forsvinner Amundsen sporløst i det arktiske isødet, på vei fra Tromsø til Svalbard. Dette sammen med at Grand Hotel Terminus ofte kalles Bergens Grand Old Lady og at Roald Amundsen kan med rette kalles polarforskningens Grand Old Man, har baren nå fått navnet Bar Amundsen.

Orange drink on counter with ice cubes

NORGES BESTE WHISKYBAR I 2008

I 2008 ble vi kåret til Norges beste whiskybar for rikt utvalg og usnobbete, engasjert service. Oslo Whiskyfestival samler årlig 1 400 betalende whiskyentusiaster i tillegg til stab og leverandører og deler årlig ut pris til Norges beste bar. I sterk konkurranse med ca. 20 barer, vant vi den gjeve prisen.

GULL-RANKING I DEN OFFISIELLE LISTEN «GREAT WHISKY BARS OF THE WORLD»

Vi er svært stolt av å være den eneste baren i Norden med gullstatus på denne listen. Dette er den høyeste rankingen en whiskybar kan oppnå, og det klarte vi i både 2010, 2011 og 2012.

KÅRET TIL BERGENS BESTE BAR I 2011

I februar 2011 vant vi kåringen Bergen Bar Adwards og to av våre medarbeidere var blant de fire nominerte til årets barperson.

FOR IKKE Å GLEMME…

… at vi i tillegg er på The Culture Trip sin liste over 10 beste barer i Bergen.
… at vi ble kåret til Bergens beste hotellbar i 2012.

Hold deg oppdatert

Interessert i gode tilbud på overnatting, en bedre middag eller enda bedre konferanse-faciliteter? Fortell oss hva du er interessert i kan vi sende deg relevant informasjon.