Unik vinsmaking på Grand Terminus 25. april

Med Emidio Pepe og Domaine du Tariquet

Emidio Pepe – Håndverk på øverste nivå

Helt nord i Abruzzo finner man en av Italias virkelig skjulte vinperler. Bestefar Emidio etablerte vingården i 1964, og har brukt 50 år på å få folk til å forstå at montepulciano kan modnes.  Hvert år holder Emidio Pepe igjen over halvparten av produksjonen, og har nå over 400.000 flasker liggende i sin lagringskjeller. Det er muligens derfor Emidio Pepe av enkelte har blitt omtalt som Italias Chateau Musar...

Druene dyrkes etter biodynamiske prinsipper i det tradisjonelle Pergola-systemet, og vinene gjærer naturlig i glaserte sementtanker. Den reduktive vinmakingen er med på å holde energien i vinen og ikke starte utviklingsprosessen ved å utsette mosten for oksygen. Alle viner lagres i 2 år før den tappes på flaske for hånd, og viner som blir eldre enn 10år før salg blir dekantert over i en ny steril flaske. Slik unngår man nevneverdig bunnfall i flaskene, samt at noen av de reduktive aromaene forsvinner.

Emidio Pepe ønsker også å vise storheten i Trebbiano de Toscano, og har også de siste årene introdusert viner på druen Pecorino. Dette er særegne viner med et høyt detaljfokus, og man kan lett forstå entusiasmen rundt disse eksklusive dråpene.

Domaine du Tariquet – Håndlaget Armagnac

Mest omtalt i Norge som den solide, hvite budsjettvinen når man trenger noe lett og leskende, er Tariquet et velkjent navn for de fleste. Eier og vinmaker Remy Grassa vil være tilstede denne kvelden og servere mer ukjente, eksklusive dråper i form av en søtvin på Petit Manseng og deres jubileums-Armagnac basert på gamle årganger.

Under smakingen på Terminus vil vi smake følgende viner:

Vi starter med Tariquet Chardonnay 2017 som aperitiff og serverer en lett småmatbuffet fra kl 17.30, selve smakingen starter 18.30.

- Emidio Pepe Pecorino 2012
- Emidio Pepe Trebbiano 2014
- Emidio Pepe Montepulciano d´Abruzzo 2013
- Emidio Pepe Montepulciano d´Abruzzo Riserva 2001
- Emidio Pepe Montepulciano d´Abruzzo Riserva 1983
- Chateau du Tariquet Les Dernières Grives 2015
- Chateau du Tariquet L´Armagnac du Centenaire

Priser

Ordinærpris kr. 865,- pr. person
BT-Fordelspris kr. 695,- pr. person
(Gyldig BT-Fordelsbevis må fremvises ved ankomst)

Sted: Grand Terminus
Dato: 25. april 2018
Klokkeslett: Kl. 17.30

Vinsmaking på Grand Terminus 25. april 2018

Vinsmaking Grand Terminus 25. april 2018 Ordinærpris

Pris:kr 865,00

Vinsmaking Grand Terminus 25. april 2018 BT-Fordelspris

Pris:kr 695,00