Meny

Velkommen til whiskyskole på Grand Hotel Terminus. Skolen vil bli splittet over fire måneder, og vi starter med første event 24. september klokken 19:00 hvor vi vil gi en introduksjon til whisky.

24. September klokken 19:00 – Introduksjon til whisk(e)y:

Den første smakingen vil være bredere enn den er dyp, og berøre alt det grunnleggende du trenger å vite om whisk(e)y kategorier, whisk(e)y typer, hvordan det er produsert- og til og med hvorfor vi fortsetter å sette e i parentes på slutten av ordet «whiskey» i beskrivelsen. Vi vil smake på noen standardutgivelser sammen med noen få mindre standardutgivelser, bare for å holde det interessant for de som kanskje allerede vet noe av dette.

Pris: 500 kr

22. Oktober klokken 19:00 – Korn sin rolle i whisk(e)y:

Den andre smakingen vil fokusere på hovedingrediensene i whisk(e)y: bygg, hvete, rug, mais og andre korn som er så avgjørende for å gjøre rent vann til «livets vann». Vi vil diskutere hvordan korn blir til whisk(e)y og hvordan forskjellige kornsorter  bringer med seg forskjellige ting til en spirit – og selvfølgelige vil vil smake på en rekke forskjellige stiler og typer av whisk(e)y for å demonstrere disse punktene på en fantastisk måte som virkelig får smaksløkene til å juble.

Pris: 550 kr

19. November klokken 19:00 – Treets innflytelse på Whisk(e)y:

Den tredje smakingen i serien vil fokusere på det mange produsenter sier er ansvarlig for 60% av smakingen i whisk(e)y: veden som den eldres i. Vi vil diskutere fattyper, forskjellige eikearter og smakene de gir. Som alltid vil vi også smake på en rekke representative whisk(e)ys for å hjelpe oss å forstå disse viktige punktene godt.

Pris: 600 kr

10. Desember klokken 19:00 – Torv sin rolle i whisk(e)y:

Denne fjerde og siste smakingen i serien handler om torv, den enestående lukten og smaken du ikke finner andre steder i mat og drikke annet enn i whisk(e)y. Vi vil snakke om hvor den kommer fra, hvordan produsenter bruker den til å bringe den fantastiske smaken til whisk(e)ys, og hvordan smaken endres med forskjellige påvirkninger fra tre og alder. Vi vil smake for det meste Skotsk whisk(e)y med torv, siden Skottene har perfeksjonert denne kunstformen.

Pris: 600 kr

Informasjon

Kjøpte billetter kan ikke refunderes. Det vil gjøres unntak dersom myndighetene strammer inn på restriksjoner som gjør at vi ikke kan ha så mange folk eller at vi må avlyse arrangementet.

Vi følger alltid rådene og anbefalingene fra myndighetene. Våre gjesters sikkerhet er av høyest prioritet hele tiden.

Hold deg oppdatert

Interessert i gode tilbud på overnatting, en bedre middag eller enda bedre konferanse-faciliteter? Fortell oss hva du er interessert i kan vi sende deg relevant informasjon.