Meny
Roagna utsikt fra vineri mot Serralunga

Vi inviterer til en lærerik vinsmaking med Luca Roagna. Smakingen er på 6 viner og blir formidlet av vinekspert Ove Kvalheim, sommelier i Autentico. Smakingen blir etterfulgt av en 3 retters middag med 4 glass vin til.

Vinprodusenten Luca Roagna.

Luca Roagna

Luca Roagna er femte generasjon vinmaker i familien Roagna i Barbaresco. Luca har siden han overtok fra 2001-årgangen løftet Roagnavinene til stadig større høyder gjennom sin vinmaking og er nå regnet som en av områdets aller beste produsenter. Han følger likevel i sin fars fotspor når det gjelder vinmarksarbeidet; at vinmarken er en skog betyr at vinmarken behandles som en skog. Det innebærer at det verken gjødsles eller sprøytes og at vinmarken er et selvbærende og selvfornyende økosystem med stor biodiversitet som holder vinmarken sykdomsfri. Roagna’s vinmarker er alltid lett gjenkjennelige: De ser ut som upleiet skog der de står fulle av ville gressorter, urter og bønner som tilsynelatende overmanner vinstokkene. Resultatet er viner som skiller seg vesentlig fra andre sammenlignbare Piemonte-viner.

Roagna jobber etter følgende prinsipper:

 • Gamle vinstokker er best – og da mener han virkelig gamle vinstokker
 • Ingen kloner
 • Ingen gjødsel og sprøytemidler
 • Ekstremt lav avkastning (noe som ordner seg selv med så gamle vinstokker)
 • Svært sen innhøstning
 • Naturgjær og lang passiv maserasjon. Lavt, men ansvarlig svovelbruk
 • Lang lagring på gamle store fat
 • Kvalitet klassifiseres etter alder på vinstokkene
Roagna

Informasjon

Sted: Terminus Hall på Grand Hotel Terminus.

Dato: Fredag 5. februar.

Tidspunkt: kl. 1800

Pris: 1 250 kr

Inkludert i prisen er foredrag og smaking av 6 viner fra Roagna, samt en smakfull 3 retters meny med 4 glass vin som komplementerer menyen.

Kjøpte billetter refunderes ikke. Unntak hvis myndighetene kommer med restriksjoner som fører til at vi ikke kan ta imot planlagt antall publikum eller må avlyse.

Vi forholder oss alltid til rådene og anbefalingene fra helsemyndighetene. Våre gjesters trygghet er vår første prioritet på alle måter.

 • Mann som står på en vingård.

  Dypdykk i Piemonte med Luca Roagna 5. feb. kl. 1800.

  Inkludert i prisen er foredrag og smaking av 6 viner fra Roagna, samt en smakfull 3 retters meny med 4 glass vin som komplementerer menyen.

  På lager

  1 250kr

Hold deg oppdatert

Interessert i gode tilbud på overnatting, en bedre middag eller enda bedre konferanse-faciliteter? Fortell oss hva du er interessert i kan vi sende deg relevant informasjon.