Meny
Beethoven

Lørdag den 22. august feirer Bergen Kammermusikkforening Beethovens 250 års jubileum. På tide å bli kjent med Beethovens strykekvartetter? Her får du høre 6 av Beethovens mest karakteristiske og personlige verk.

Informasjon

Dato: 22. august
Tidspunkt: Kl. 1400– ca. 2100.
Sted: Terminus Hall på Grand Terminus. Inngang via Villahagen.
Priser: Ordinærpris: 1500 kr | BT Fordel: 1200 kr | Harmoniens Venner: 1050 kr | BK Medlemmer 750 kr

Kjøpte billetter refunderes ikke.

Vi er nå utsolgt for billetter som inkluderer festmiddag, men tilbyr billetter uten festmiddag til halv pris.

Oslo Strykekvartett

Oslo Strykekvartett

Oslo Strykekvartett fremfører seks av hans 17 strykekvartetter, juvelene i den kammermusikalske kronen. Oslo Strykekvartett ble stiftet i 1991 og regnes i dag som et av de fremste ensemblene i Norden. Den har vunnet Spellemannsprisen, Kritikerprisen og høstet laurbær for sine innspillinger av bl.a. verker av Grieg og Carl Nielsen, Sibelius og Stenhammar på ulike plateselskaper. Deres USA-debut fant sted i Carnegie Hall i 2005, og de har hatt flere konserter i Wigmore Hall i London.

Gunnar Danbolt

Professor Gunnar Danbolt

Professor Gunnar Danbolt vil med utgangspunkt i kvartettene gi en innføring i Beethovens plass i kultur- og musikkhistorien. Han vil lede oss gjennom Beethovens liv med særlig referanse til kvartettene på programmet. Han har vært ansatt ved Universitetet i Bergen i europeisk kunsthistorie, men har også være en flittig formidler i ulike sammenhenger. Han fikk et stort publikum for den populære  serien ”Kunstreisen” i NRK P2 sammen med Nina Skurtveit. I Harmonien har han i mange år gitt inspirerende introduksjoner til konsertene.

Program

1400: Aperitiff
1430: Første avdeling med kvartettene Op. 18/5 – 95 – 127
1545: Bursdagskake og kaffe/te
1615: Foredrag/samtale/kåseri
1700: Andre avdeling med kvartettene Op. 18/1 – 133 Grosse Fuge – 59/3
1900: Festmiddag

Les mer på Bergen Kammermusikk sin hjemmeside.

  • Beethoven

    Beethoven Bonanza

    Lørdag den 22. august feirer Bergen Kammermusikkforening Beethovens 250 års jubileum. Vi har noen få plasser igjen. Disse inkluderer ikke festmiddag. Arrangementet er støttet av Bergen kommune og Norsk Kulturråd.

Hold deg oppdatert

Interessert i gode tilbud på overnatting, en bedre middag eller enda bedre konferanse-faciliteter? Fortell oss hva du er interessert i kan vi sende deg relevant informasjon.