Meny
DB Magasinet

Bar Amundsen – Amundsens siste stoppested

Norges beste whiskybar er oppkalt etter vår store polfarer Roald Amundsen. Det var nemlig i nettopp denne baren, på Grand Hotel Terminus i Bergen, at han holdt sitt siste intervju. Dagen etter forsvant polfareren på vei til Svalbard.

Bar Amundsen med peis i enden av lokalet og sittegrupper på hver side.

Bar Amundsen er i dag mest kjent for sin prisbelønnede whiskysamling. Ved å gi den navnet Bar Amundsen, forenes edle dåder og edle dråper i et fantastisk lokale med lang historie for begge deler.

Hva som skjedde med Roald Amundsen er et av Norges store mysterier. Forskere leter fortsatt etter svaret, 91 år etter at flyet som hadde polfareren ombord forsvant fra radaren.

Det vi vet er at han dagen før tok inn på rom 510 og nøt en whisky i baren på Grand Hotel Terminus. Her holdt han sin siste pressekonferanse. Det var Bergens Tidene som fikk stille de siste spørsmålene og som tok det legendariske fotografiet, datert 17. juni 1928.

Gammelt fly på sjøen klar til å ta av

18. juni ble Roald Amundsen hentet av det franske flyet Latham 47 og mannskapet dro videre til Tromsø. Der satt de kursen mot Svalbard, hvor hans polfarerkollega Nobile hadde styrtet med lufskipet sitt. Sammen med andre frivillige skulle han forsøke å redde den italienske polfareren.

I noen få timer holdt de radiokontakt med dem fra land, så fulgte stillheten. Man har aldri fått greie på hva som skjedde med Amundsen og flyet, men det man vet er at han avsluttet sin karriere i et forsøk på å redde en kollega.

Prisbelønnet whiskybar

Grand Hotel Terminus kalles ofte Bergens Grand Old Lady. Roald Amundsen kan med rette kalles polarforskningens Grand Old Man. Baren har nå fått navnet Bar Amundsen. Og i likhet med polfareren selv, har baren vunnet en rekke priser, og mye heder og ære fra whiskyentusiaster verden over.

Hold deg oppdatert

Interessert i gode tilbud på overnatting, en bedre middag eller enda bedre konferanse-faciliteter? Fortell oss hva du er interessert i kan vi sende deg relevant informasjon.